Feedfit > HOME COOKING > Drobne słodkości, torciki i monoporcje, czyli słodki stół, który nada imprezie nowy wymiar
HOME COOKING

Drobne słodkości, torciki i monoporcje, czyli słodki stół, który nada imprezie nowy wymiar

Artykuł sponsorowany

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść artykułu i osobiste poglądy autora.

Stół, zwłaszcza odpowiednio udekorowany i zastawiony różnymi smakołykami, jest obiektem, który skupia na sobie największą uwagę zarówno podczas domowych imprez, jak i służbowych eventów. Z uczestnikami siedzącymi bez możliwości przemieszczania, może jednak ograniczać imprezę i powodować utrudnienia w komunikowaniu się. Warto więc rozważyć alternatywę w postaci osobno rozstawionych słodkich stołów.

Słodkie stoły – obowiązkowa pozycja dla dzieci i nie tylko

Maluchy trudno utrzymać przy stole, gdzie siedzą dorośli. Poruszane tam poważne tematy o zdrowiu, pogodzie lub gospodarce powodują, że dzieciaki szybko porzucają rodziców i dziadków na rzecz zabawy we własnym gronie. Leżące na paterach słodycze kuszą, więc dzieci co chwilę przeszkadzają biesiadnikom, sięgając po przekąski. Nie wszystkie, zwłaszcza ciężkie ciasta z kremem, przypadają młodym imprezowiczom do gustu. Inne muszą być zjedzone przy stole – wyniesienie ich poza jego obręb mogłoby się skończyć przypadkowym upadkiem i koniecznością sprzątania. Żeby uniknąć potencjalnej katastrofy, z boku sali biesiadnej lub pokoju, w którym odbywa się spotkanie, można ustawić słodki stół. Na stronie https://www.williams.pl/ można znaleźć propozycje, stanowiące idealne rozwiązanie zarówno dla dzieci, jak i dorosłych, którzy lubią rozprostować nogi, nie tracąc przy tym możliwości delektowania się przysmakami. Na pięknie udekorowanych stołach lub stolikach, które cieszą wzrok i zachęcają do sięgnięcia po znajdujące się na nich słodycze, małe łasuchy znajdą zarówno poręczne makaroniki i drobne ciasteczka, jak i bezowe lizaki czy ciasteczkowe Cake Pops. Bardziej wyrafinowane mini-desery oraz monoporcje znajdą uznanie w oczach starszych dzieci i dorosłych.

Słodkie stoły – dyskretny urok, uwalniający firmową imprezę

Słodkie stoły to nie tylko propozycja dla małych imprezowiczów. To znakomite rozwiązanie dla każdego eventu firmowego, konferencji i szkolenia, czy spotkania w klubach. Wprowadzenie na służbowe spotkanie słodkiego stołu pozwala uczestnikom na samodzielny wybór przekąsek, odciąża konferencyjne stoły i zapewnia możliwość luźnej rozmowy w mniejszym gronie, bez przekrzykiwania się z innymi uczestnikami. Dzięki dobranym do charakteru imprezy dekoracjom i odpowiednio wyeksponowanym ciastom, ciasteczkom czy pralinom, słodkie stoły nadają spotkaniu ekskluzywny charakter, podkreślając prestiż wydarzenia. W przypadku spotkań firmowych i szkoleń zewnętrznych słodki stół może stanowić również swoistą reklamę firmy. Zarówno uczestniczący w spotkaniach pracownicy, jak i klienci lub uczestnicy szkolenia będą czuli się odpowiednio zaopiekowani, z większym entuzjazmem uczestnicząc w toczących się zajęciach.

Fot.: Mockaroon/unsplash.com

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść artykułu i osobiste poglądy autora.

Polecane wpisy

HOME COOKING

Czy słodycze mogą być wegańskie?

Myślisz o przejściu na dietę wegańską? Przeczytaj, jak możesz zastąpić tradycyjne słodycze i przekąski.
Czytaj więcej
HOME COOKING

Zalety zakupów online

Robienie zakupów w sieci podbiło serca wielu konsumentów na całym świecie, w tym również w Polsce. Wielu z nas nie wyobraża sobie kupowania licznych produktów w sposób tradycyjny. Przemawia za tym mnóstwo czynników. Jakie są natomiast zalety zakupów spożywczych online? Przekonajmy się!
Czytaj więcej
HOME COOKING

Sushi jako urozmaicenie diety fit. Zrób je własnoręcznie!

Masz ochotę urozmaicić swoją dietę? Sushi to doskonały pomysł! Powiemy Ci, jak przyrządzić to azjatyckie danie.
Czytaj więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *