Boże Narodzenie to czas, w którym niekoniecznie zwracamy uwagę na utrzymanie właściwej diety. Tradycja nakazuje przecież, aby spróbować wszystkiego, co pojawi się na świątecznym stole, również tych bardziej kalorycznych potraw. Po kilkudniowej rozpuście kulinarnej warto jednak powrócić do dobrych nawyków. Doskonałym sposobem na spalenie świątecznych kalorii są chociażby lekkie dania prosto z kuchni tajskiej, proponowane przez ekspertkę od zdrowego żywienia, Darię Ładochę.
Kuchnia tajska stała się w ostatnim czasie niezwykle powszechna w całej Polsce, w czym niebagatelna zasługa popularnej trenerki kulinarnej. Można wręcz zaryzykować stwierdzenie, że Ładocha to największa specjalistka w tej dziedzinie na terenie naszego kraju. Jej umiejętności w kwestii przyrządzania dalekowschodnich potraw wynikają bowiem ze zdobytego doświadczenia. Wielokrotne wizyty w Tajlandii w poszukiwaniu nowych smaków nie poszły na marne.
Niedawno Ładocha postanowiła wydać multimedialnego e-booka pt. „Kuchnia tajska bez thaiemnic”, w którym dzieli się swoją wiedzą na temat tajskich potraw i produktów niezbędnych w kuchni orientalnej. Dzięki temu możemy dowiedzieć się, gdzie w Polsce nabyć określone składniki, a także poznać mnóstwo wartościowych przepisów, za sprawą których powrót do prawidłowej wagi po świętach okaże się dziecinnie prosty! Publikacja jest dostępna na platformie How2Shop.
W drugiej, typowo kulinarnej części, wśród proponowanych przez influencerkę potraw znajdziemy dania takie, jak warzywna zupa z makaronem sojowym i orzechami nerkowca, sałatka z mango i krewetkami w ostrym sosie, czy czerwone curry z liczi i kaczką. Wybór jest naprawdę szeroki, wobec czego każdy miłośnik zdrowego odżywiania będzie ukontentowany.
Kolejne Święta dobiegły końca i tylko od nas samych zależy, jak szybko wrócimy do formy. E-book Darii Ładochy powinien okazać się nieocenioną pomocą w całym procesie.