Artykuł sponsorowany
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść artykułu i osobiste poglądy autora.
Stół, zwłaszcza odpowiednio udekorowany i zastawiony różnymi smakołykami, jest obiektem, który skupia na sobie największą uwagę zarówno podczas domowych imprez, jak i służbowych eventów. Z uczestnikami siedzącymi bez możliwości przemieszczania, może jednak ograniczać imprezę i powodować utrudnienia w komunikowaniu się. Warto więc rozważyć alternatywę w postaci osobno rozstawionych słodkich stołów.
Maluchy trudno utrzymać przy stole, gdzie siedzą dorośli. Poruszane tam poważne tematy o zdrowiu, pogodzie lub gospodarce powodują, że dzieciaki szybko porzucają rodziców i dziadków na rzecz zabawy we własnym gronie. Leżące na paterach słodycze kuszą, więc dzieci co chwilę przeszkadzają biesiadnikom, sięgając po przekąski. Nie wszystkie, zwłaszcza ciężkie ciasta z kremem, przypadają młodym imprezowiczom do gustu. Inne muszą być zjedzone przy stole – wyniesienie ich poza jego obręb mogłoby się skończyć przypadkowym upadkiem i koniecznością sprzątania. Żeby uniknąć potencjalnej katastrofy, z boku sali biesiadnej lub pokoju, w którym odbywa się spotkanie, można ustawić słodki stół. Na stronie https://www.williams.pl/ można znaleźć propozycje, stanowiące idealne rozwiązanie zarówno dla dzieci, jak i dorosłych, którzy lubią rozprostować nogi, nie tracąc przy tym możliwości delektowania się przysmakami. Na pięknie udekorowanych stołach lub stolikach, które cieszą wzrok i zachęcają do sięgnięcia po znajdujące się na nich słodycze, małe łasuchy znajdą zarówno poręczne makaroniki i drobne ciasteczka, jak i bezowe lizaki czy ciasteczkowe Cake Pops. Bardziej wyrafinowane mini-desery oraz monoporcje znajdą uznanie w oczach starszych dzieci i dorosłych.
Słodkie stoły to nie tylko propozycja dla małych imprezowiczów. To znakomite rozwiązanie dla każdego eventu firmowego, konferencji i szkolenia, czy spotkania w klubach. Wprowadzenie na służbowe spotkanie słodkiego stołu pozwala uczestnikom na samodzielny wybór przekąsek, odciąża konferencyjne stoły i zapewnia możliwość luźnej rozmowy w mniejszym gronie, bez przekrzykiwania się z innymi uczestnikami. Dzięki dobranym do charakteru imprezy dekoracjom i odpowiednio wyeksponowanym ciastom, ciasteczkom czy pralinom, słodkie stoły nadają spotkaniu ekskluzywny charakter, podkreślając prestiż wydarzenia. W przypadku spotkań firmowych i szkoleń zewnętrznych słodki stół może stanowić również swoistą reklamę firmy. Zarówno uczestniczący w spotkaniach pracownicy, jak i klienci lub uczestnicy szkolenia będą czuli się odpowiednio zaopiekowani, z większym entuzjazmem uczestnicząc w toczących się zajęciach.
Fot.: Mockaroon/unsplash.com