Nie masz pomysłu na fit obiad? Wypróbuj dwudaniowy przepis Anny Lewandowskiej!
DIETETYKAZDROWE ODŻYWIANIE

Nie masz pomysłu na fit obiad? Wypróbuj dwudaniowy przepis Anny Lewandowskiej!

Potrzebujesz ok. 3 min. aby przeczytać ten wpis

Przygotowanie obiadu, który łączy w sobie prozdrowotne właściwości z walorami smakowymi, nie należy do najłatwiejszych. Dodatkowe problemy mogą pojawić się, gdy zależy nam na tym, aby nasz posiłek składał się z dwóch dań. Z pomocą przychodzi Anna Lewandowska, która podzieliła się z czytelniczkami swojego bloga dwoma autorskimi przepisami.

Pomimo że powszechnie to śniadanie jest uznawane za najważniejszy posiłek dnia, nie można zapominać także o znaczeniu obiadu. To on wyposaża nas bowiem w dodatkowe pokłady energii, niezbędne do efektywnego oraz dynamicznego działania w okresie popołudniowym i wieczornym. Wiele z nas z pewnością często zastanawia się, jak sprawić, aby codzienne obiady były jednocześnie zdrowe, różnorodne, smaczne i sycące. Jeśli w kontekście odżywiania zależy nam na skondensowaniu tych czterech cech w jedną całość, to zdecydowanie warto odwiedzić bloga Anny Lewandowskiej.

Popularna instruktorka fitness nie ogranicza się do publikowania materiałów związanych jedynie z treningami, a na jej stronie coraz częściej można znaleźć proste i lekkostrawne przepisy. Niedawno Lewandowska zaprezentowała złożoną z dwóch dań propozycję obiadową, dedykowaną zwłaszcza miłośniczkom zdrowego stylu życia.

Na pierwsze danie Lewandowska proponuje zupę krem z marchwi. To doskonały wybór na szybkie i skuteczne rozgrzanie organizmu, a obecność beta-karotenu w marchewce sprawia, że poza wyjątkowym smakiem zupa dostarcza też mnóstwa właściwości prozdrowotnych (wzmocnienie odporności, poprawa wzroku, czy leczenie trądziku). Co istotne, przygotowanie całego posiłku nie jest skomplikowane.

Drugie danie zaproponowane przez Lewandowską stanowi natomiast wegańska tarta z warzywami i tofu. Jej przyrządzenie jest już nieco większym wyzwaniem, jednak biorąc pod uwagę to, czym odwdzięczy nam się taki posiłek, zdecydowanie warto je podjąć. Warzywa mówią same za siebie, ale warto wyróżnić tutaj również tofu. Spożywanie twarogu może łagodzić objawy menopauzy, a także zapobiec rozwojowi niektórych nowotworów, np. raka piersi, co z pewnością docenią kobiety.

Nie zapominajmy przy tym o tym, na co wszystkie zwracamy uwagę, a mianowicie walorach smakowych. Pod tym względem zarówno zupa, jak i drugie danie także nas nie zawiodą i bardzo możliwe, że na dłużej zagoszczą w naszym jadłospisie!

W ramach przypominajki wrzucam kilka wskazówek nt nawyków żywieniowych.
𝐙𝐚𝐜𝐡ę𝐜𝐚𝐦 𝐝𝐨 𝐳𝐚𝐩𝐢𝐬𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐩𝐨𝐬𝐭𝐚 😉

1️⃣ Jedz…

Opublikowany przez Anna Lewandowska Poniedziałek, 22 lutego 2021

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*