Większość gwiazd dba o to, co je i zatrudnia dietetyków, którzy rozpisują im specjalne jadłospisy. Dzięki temu zachowują one świetną figurę przez wiele lat. Nie potrzeba jednak zatrudniać sztabu kucharzy i specjalistę od diet. Wystarczy stosować się do kilku rad. Warto zadbać o odpowiednią ilość witamin i minerałów, a tych dosyć sporo dostarczają owoce, które również mają właściwości odchudzające. Jakie owoce jedzą gwiazdy?
Kylie Jenner jest ogromną fanką granatów w postaci owoców. Jak sama zdradza – może jeść je w dowolnej ilości. Granat jest pożywnym owocem, który na dodatek jest niskokaloryczny. Kylie sięga po niego zawsze po imprezie, aby doładować witaminy i minerały w swoim organizmie. 100 gram granatu zawiera tylko 89 kcal. Ponadto owoce te są bogate w witaminy C, K, D, B12 oraz minerały – wapń. Granat jest owocem, który poprawia perystaltykę jelit oraz wzmacnia układ odpornościowy organizmu, a także hamuje procesy starzenia się skóry.
Modelka Miranda Kerr jest ogromną zwolenniczką jagód goji i zapewne dzięki nim, ale nie tylko, jej skóra jest taka piękna. Gwiazda często dodaje te owoce do wszystkich posiłków. Warto także zaznaczyć, że jest ona dietetykiem, więc ma wystarczająca wiedzę o zdrowym odżywianiu. Jagody goji nie są kaloryczne, ponieważ jedna łyżeczka tych owoców zawiera 30 kcal. Uznawane są za jedne z najzdrowszych owoców na świecie. Jagody goji to superfoods, mają wiele właściwości prozdrowotnych. Działają pozytywnie na płuca, wątrobę, serce, a ponadto wykazują działanie przeciwstarzeniowe oraz wzmacniają układ immunologiczny.
Enjoy a Goji berry bowl.
Popular among celebs from Madonna to Miranda Kerr, goji berries have been used in Chinese…Opublikowany przez LAPASA Niedziela, 12 listopada 2017
Gilian Anderson jest znana głównie z serialu „Archiwum X”. Mimo wieku nadal zachwyca swoim ciałem i sylwetką. Jak to robi? Od wielu lat spożywa dość nietypowy owoc, jakim jest dżakfrut. Jest to owoc drzewa bochenkowego, który jest doskonałym źródłem wartości odżywczych. 100 gramów tego owocu to jedynie 95 kcal, ale mimo to nazywany jest najbardziej kalorycznym owocem na świecie. Warto go jednak spożywać przynajmniej z tego powodu, że jest bogaty w witaminę C i B6, a także żelazo, wapń, cynk, potas i magnez. Ponadto zawiera dużo błonnika, białka i może być substytutem mięsa dla wegetarian i wegan.
Oprócz wymienionych owoców, na świecie jest jeszcze wiele innych odmian, które warto spożywać. Nie tylko charakteryzują się właściwościami zdrowotnymi i odchudzającymi, ale także stanowią bogate źródło witamin, minerałów i wszystkich makroskładników. Jednym z takich owoców jest opuncja figowa, która jest owocem kaktusa. Hamuje wchłanianie tłuszczu i działa odtruwająco. Co ciekawe, w Meksyku, gdzie uprawia się opuncję figową, wykorzystuje się ją do okładania ran i leczenia dolegliwości jelitowo-żołądkowych.
Warto także do swojej diety wprowadzić papaje, która pomogą usuwać groźne toksyny z organizmu. Swoje działanie odchudzające zawdzięcza papainie. Jest to enzym, który wspomaga proces trawienia i przyspiesza spalanie białek oraz tkanki tłuszczowej. Papaja znana jest z działania oczyszczającego organizm, a dzięki działaniu na układ pokarmowy pomaga pozbyć się wzdęć, zaparć i nadkwasowości.
Ananas to owoc bardzo dobrze znany i lubiany. Jest słodki i zawiera przede wszystkim enzym nazywany bromeliną, który odpowiada za trawienie i rozkład białka. Dodatkowo świetnie sprawdza się w walce z cellulitem, ponieważ leczy stan zapalny i pomaga usunąć z organizmu tkankę cellulitową. W ananasie jest także dużo błonnika.
Foto wyróżniające: Freepik